27 STAMBOOM FTP-SITELet op!
Deze stamboom is overgezet naar de nieuwe omgeving(Mijn Stamboom Online), waarschijnlijk kan je deze vinden op www.delangen.mijnstamboomonline.nl.
Alle wijzigingen welke op deze (oude) omgeving worden gedaan zullen niet meegenomen worden naar de nieuwe omgeving.
ik heb een nieuwe FTP-site geopend voor onder andere leden, klik hier om in te loggen op de FTP-site.
(het zijn de zelfde gegevens die u gebruik om hier in de stamboom in te loggen, heeft u geen inlog gegevens, vraag ze dan gauw aan)
in de FTP-site zal u hoofdzakelijk foto's terug vinden zijn die ook hier in de stamboom staan.
iedereen die lid is van www.stamboomdelangen.nl kunnen inloggen op de FTP-site en iedereen krijg dus ook standaard de zelfde map (de map "foto album stamboom") te zien.
(dit is een gratis dienst)
mocht er mensen zijn die een privé map of een extra map willen hebben, dan is dat wel moggelijk.
voor elke extra map (dat zal wel een privé map worden) vraag ik wel een vergoeding voor en dat zal vanaf 1 cent per dag zijn.
in de loop van de tijd zullen er ook andere dingen terug vinden zijn op de FTP-site.
u kunt ook met een juiste ftp programma ook foto's en andere programma's kunnen uploaden naar de FTP-site.
mocht u er niet helemaal uitkomen wat de bedoeling is, kunt u altijd mailen of bellen of via skype concact met me zoeken.
hieronder zal u een kleine uitleg vinden wat ftp is.

Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol. Een protocol is een taal waarmee computers met elkaar kunnen spreken. FTP wordt gebruikt om bestanden en mappen algemeen beschikbaar te maken voor overdracht via het Internet. In sommige gevallen hebt u toestemming van de beheerder van de netwerkcomputer nodig als u zich wilt aanmelden en toegang wilt krijgen tot de bestanden op de computer. Maar u zult met FTP ook vaak toegang kunnen krijgen tot bepaalde netwerken of servers zonder dat u een account of een officieel wachtwoord voor die computer hebt. Deze 'anonieme' FTP-servers kunnen een grote verscheidenheid aan gegevens bevatten die algemeen beschikbaar zijn via FTP.

Het Internet-adres (URL) voor een FTP-server ziet er iets anders uit dan de URL die u voor een gewone webpagina gebruikt. Microsoft beschikt bijvoorbeeld over een anonieme FTP-server op ftp://ftp.microsoft.com. U kunt vanaf deze server bestanden downloaden, zoals product-updates, bijgewerkte stuurprogramma's, hulpprogramma's, artikelen uit de Microsoft Knowledge Base en andere documentatie.

Hoeveel toegang u tot bestanden en mappen op FTP-servers hebt, hangt af van het feit of u via een CERN-proxyserver of rechtstreeks toegang hebt tot de server en van de rechten die u voor de FTP-server hebt.

 • Als u toegang hebt via een CERN-proxyserver, kunt u alleen bestanden bekijken en downloaden. Via een CERN-proxyserver kunt u bestanden of mappen niet hernoemen, uploaden of verwijderen, zoals wel mogelijk is bij andere typen proxyservers.

  voorbeeld toegang tot FTP-site via een CERN-proxyserver

 • Als u rechtstreeks toegang hebt tot FTP-sites, kunt u met de bestanden en mappen op de FTP-servers ongeveer op dezelfde manier werken als op uw eigen computer. U kunt bestanden en mappen bekijken, downloaden, uploaden, hernoemen en verwijderen. Als u toestemming van de FTP-server nodig hebt om deze acties uit te voeren, moet u een gebruikersnaam en een wachtwoord opgeven.

  Rechtstreekse toegang tot FTP-site en inloggen met u eigen gegevens
  voorbeeld: ftp://stamboom:admin@213.10.71.68
  in dit geval is "stamboom" de gebruikersnaam en "admin" is het wachtwoordt.
  in beide gevallen kan dit vervangen worden door je/u eigen gebruikersnaam en wachtwoordt.

vraag en aantwoordt

v: als ik inlog met me eigen gegevens, wat kan ik dan er dan mee doen?
a: dan kan je beginnen met downloaden en uploaden en hernoemen en verwijderen van foto's en andere bestanden!

v: kan ik foto's of andere bestanden delen met anderen?
a: ja dat kan, maar dan wel in de map "foto album stamboom", maar nooit in prive mappen, tenzij je eigen gegevens door geef aan anderen!

v: zit er een beperking op mijn account qua hoeveelheid foto's en/of bestanden?
a: nee in prenciepe niet, wel mag er rekening mee gehouden worden dat het maar 500GB op de ftp-site zit en dat er ook nog andere mensen zijn die wat foto's of andere bestanden wil plaatsen!
er kan ongeveer 550.000 foto's of 135.000 liedjes of 710 DivX geplaatst worden.
plus dat ik een externe harde schrijf heb die 2x zo groter is (dan praten we over 1TB), dus 2x zo meer foto's.
maar deze externe harde schrijf gebruik ik alleen als een backup bestand (voor als de ftp-site crast).
foto's en andere bestanden die u plaats op de ftp-site mag u ook op u eigen computer behouden als een backup (voor als de ftp-site crast).

v: kan ik er van alles op zetten op die ftp-site?
a: het kan wel, maar kijk uit dat je geen virussen plaats, want als hier misbruik van gemaakt wordt, wordt er aangifte bij de politie gedaan!

staat er geen vraag tussen die u zoekt, mail of bel of skype u vraag aan mij door.


web site monitoring