15 VERSLAG PORTUGALREIS JG-TEAMLet op!
Deze stamboom is overgezet naar de nieuwe omgeving(Mijn Stamboom Online), waarschijnlijk kan je deze vinden op www.delangen.mijnstamboomonline.nl.
Alle wijzigingen welke op deze (oude) omgeving worden gedaan zullen niet meegenomen worden naar de nieuwe omgeving.

Verslag Portugalreis JG-team

Deelnemers: 20
Tim Stikkelorum met beide ouders, Igor Brandt met moeder, Stan van Os met beide ouders, Curby de langen met pleegvader, Brian en Jordi met beide ouders, Jona met moeder, Bram met vader, Arnoud en Bianca.

Eindelijk we gaan naar Portugal, het is 12.45 uur donderdagmiddag 15 maart en we staan op de parkeerplaats bij SO Soest.
De kinderen zijn opgewonden, en kunnen bijna niet wachten om te vertrekken.
Nadat we de bagage hebben ingeladen komt de touringcar in beweging en worden we uitgezwaaid door onze familieleden. Nog even een groep ophalen in Amersfoort bij CJVV en dan op naar de vlieghaven in Rotterdam.
De leiders van Soest en CJVV hadden de benodigde papieren en regelde dat we allemaal bij elkaar konden zitten. Alleen Arnoud met zijn geblesseerde been zat apart. Onder luid gejuich en applaus van de kinderen gingen we om 16.30 uur de lucht in. Onze groep was rustig en hebben genoten van de vlucht. Om 19.30 stonden wij in Faro aan de grond ( 18.30 uur Portugese tijd)
Per touringcar werden wij naar Albufeira gereden waar in het donker arriveerde, snel inchecken spullen naar de kamer en gezamenlijk een hapje gegeten. Vervolgens moe van de reis lekker gaan slapen!

 

Vrijdag 16 maart. ( zon, strak blauwe hemel en 24 graden)
Zeewolde is ook gearriveerd met hun team het gezelschap is gegroeid tot ongeveer 120 man.
Vroeg aan het ontbijt, het weer was zo lekker dat we buiten hebben gegeten.
Na het eten met elkaar afgesproken dat we elkaar tot 12.00 uur vrij laten om het dorpje te verkennen. ’S Middags met de Soester club naar een midgetgolfbaan gewandeld om daar onderling met elkaar de strijd aan te gaan. Inmiddels was het echt warm 24 graden zodat we na afloop een lekker drankje hebben genomen en een ijsje hebben gegeten.
Eind van de middag stond er een excursie op het programma bij de plaatselijke brandweer met een verzorgde maaltijd, dit werd wat later als gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben zich te goed kunnen doen aan salades, gegrild vlees en patat dat smaakte wel!
Rond 20.00 uur waren wij terug in het hotel het was een leuke maar vermoeiende dag en de kinderen wilde wel gaan slapen.
De ouders hebben nog ’n drankje genomen om vervolgens ook hun kamer op te zoeken want morgen moet er gevoetbald worden.

Zaterdag 17 maart (zon, strak blauwe hemel 24 / 25 graden)
Vroeg op want 08.00 uur moeten we ontbijten om vervolgens 08.45 uur naar boven te lopen naar de bus. Alle kinderen hadden er reuze veel zin in lekker in onze sporttenue’s in de bus op weg naar het stadion.
Daar werden wij verrats door de bondscoach van het ID team René Bouma die met hulp van zijn assistenten en 3 ROC studenten (waaronder onze eigen Bianca) een warming-up verzorgde. Om 11.00 uur was het zover onze eerste wedstrijd tegen Zeewolde, dat was een zware pot maar door de inzet van onze mannen en de Keepers kunsten van Bram wisten wij de schade te beperken tot 0-2. Na een kwartiertje rust moesten wij weer aan de bak na wat peptalk van Bianca en technische aanwijzingen van Arnoud gingen de mannen weer fris en gemotiveerd het veld op. Apexo was onze tegenstander het G-team uit Portugal, ondanks dat zij erg goed waren wisten onze jongens diverse kansen te creëren die helaas niet werden verzilverd. De uitslag werd uiteindelijk 0-1.

Image

Na weer een kwartier rust moesten we de laatste wedstrijd spelen tegen CJVV deze jongens wilde echt van ons winnen, en dat hebben ze ook gedaan het werd 5-0 voor CJVV die beter speelde en gemiddeld een stuk ouder waren dan onze spelertjes en daardoor ook een fysiek sterker.
Ondanks de nederlagen van de 3 gespeelde wedstrijden was het er niet minder gezellig om, alleen jammer dat plezier en beleving soms plaats moeten maken voor competitie. Het zou leuk geweest zijn als de tegenstander onze jongens 1 goaltje hadden gegund dat waren zij helemaal trots geweest. Dus heren coaches, leiders en scheidsrechters laat het plezier de boventoon voeren, voor alle spelertjes en pas je opstelling aan.Heren scheidsrechters geef een extra voordeeltje om op die manier een kansje te creëren, zeker bij de g-jeugd.

Aan het eind van het toernooi werd er een wedstrijd penalty schieten gehouden waar na een spannende finale onze Curby als enige overbleef en werd uitgeroepen tot penalty kampioen! ’S Avonds tijdens het eten in het hotel is de prijsuitreiking gedaan door de leider van Zeewolde die ook nog eens duidelijk benadrukte dat iedereen zijn stinkende best had gedaan en dat ieder team ongeacht de eindstand een zelfde prijs kreeg. Als klap op de vuurpijl werd Bram uitgeroepen tot de beste keeper van het toernooi en kreeg een mooi T-shirt van het wereldkampioenschappen voetbal voor gehandicapten. Curby kreeg een mooi Portugal T-shirt als Penaltykampioen van het G-Footbal tournement 2007. Na het eten en de officiële bedankjes over en weer van de gemeenteraadsleden en organisatoren en uitwisseling van vaantjes en plaquettes was er een kinderfeest bij de receptie van het hotel.
2 clowns hebben de jongens tot 21.30 uur vermaakt, daarna ging er een gedeelte van de jongens naar bed en een gedeelte ging mee naar het karaoke café om met een grote groep een optreden te gaan verzorgen. We zijn tot in de late uurtjes door gegaan en hebben aardig wat talent voorbij zien komen zeker uit eigen gelederen.

Zondag 18 maart ( zon strak blauwe hemel en 25 graden)
Vandaag rustig gestart en iedereen de vrijheid gegeven tot 12.00 uur.
De liefhebbers konden mee naar het strand toe om daar vervolgens te zwemmen zonnen en spelletjes te doen.
Het merendeel ging mee naar het strand, waar zij zichzelf prima vermaakten
Het weer was fantastisch dus er werd volop gezwommen en met elkaar gespeeld. Aan het eind van de middag hebben de leiders van de voetbalclubs een terras geregeld aan het strand waar we om 17.30 uur gezamenlijk een heerlijk hapje hebben gegeten. Vervolgens terug gelopen naar het hotel waar in de foyer een pianist zijn best deed de groep te vermaken. Na 2 nummers namen de zingende mannen uit Nederland het over met zang, dans en entertainment. De organisator heeft nog een korte speech gehouden en wat vaantjes uitgedeeld aan de manager van het hotel en personeel.
Toen was het 12.00 uur, Arnoud was jarig en mocht na diverse uitvoeringen van “lang zal hij leven” felicitaties in ontvangst nemen van alle aanwezigen.
Zijn verjaardagspartijtje werd voortgezet in een café aan de overkant waar hij met een geselecteerd gezelschap een afvalrace heeft gedaan.

Maandag 19 maart ( wisselend bewolkt , wind en 18 graden)
Zeewolde is vanmorgen vertrokken, Soest en CJVV vetrekken aan het eind van de middag
De laatste dag al weer, vroeg aan het ontbijt om nog het een en ander te kunnen ondernemen. De meeste ouders gingen het dorpje in om wat souvenirs te scoren. We hebben afgesproken om ‘s middags om 15.00 uur te verzamelen op het dorpsplein voor de laatste gezamenlijke brunch met het Soester gezelschap. De ouders hebben nog diverse activiteiten ondernomen zoals de toeristische rondrit, wandeling naar de haven, lekker lunchen en ijs eten. Om 15.00 uur zijn we gezamenlijk neergestreken op een gezellig terras en hebben ons voor de laatste maal tegoed gedaan aan een lekker hapje en drankje onder het genot van de Portugese zon. Tijdens het etentje werd de (be) geleider in het zonnetje gezet door de ouders en kinderen en kreeg van hen een fles vuurwater. Ook de jongens werden gecomplimenteerd door de moeder van Igor die hen toesprak en bedankte voor hun voorbeeldige gedrag.
De terugreis verliep voorspoedig en om 11.40 uur Nederlandse tijd stonden we aan de grond op Schiphol. De bus stond al te ronken, dus konden we instappen en vertrekken. Eerst naar Soest om vervolgens CJVV in Amersfoort af te zetten. Gelukkig zijn de jongens morgen allemaal vrij want het is inmiddels 01.30 uur.

Lieve kinderen en ouders ik hoop dat jullie net zo hebben genoten als ik.
Deze trip lijkt mij voor herhaling vatbaar, hopelijk met een nog grotere groep jongens en ouders. Jongens jullie zijn kanjers en ik ben trots op jullie!

Broem Broem.

curby de langen 24 March 2007 19:23 |
ik vond het heel leuk in portugal.
het bezoek aan de brandweer,de zee en het strand het voetballen en het penalty, schieten 3 keer raak,en ook nog de golfbaan het was heel leuk met iedereen.
groeten van curbyfoto's van het verslag Portugalreis JG-team

web site monitoring